Pannenkoeken met kip en spinazie

Pannenkoeken met kip en spinazie

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pannenkoeken met kip en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 120 g
    • 400 g kipfilets
    • 2 el margarine
    • 250 ml
    • 2 eieren
    • olie (om te bakken)
    • 250 g
    • 100 ml
    • 100 ml
    • 50 ml
    • 1 tl graanmosterd
    • 1 el peterselie
    • peper
    • zout

Zin in een lekkere vullende pannenkoek? Dan zit je met dit recept voor pannenkoeken met kip gebakken!

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Voor de pannenkoeken: Meng de bloem met de melk, de eieren en een snufje zout. Roer tot een glad beslag. Laat 20 minuten rusten.

  2. Verwarm de oven voor op 80 °C. Maak de spinazie schoon. Laat hem slinken in een bodempje water. Laat uitlekken en druk er het vocht uit. Hak de spinazie fijn. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.

  3. Snijd de kip in reepjes en roerbak ze gaar in de margarine. Kruid met peper en zout. Schep de spinazie erdoor.

  4. Bak van het beslag 4 pannenkoeken in wat olie. Verdeel er de vulling over en rol op. Houd ze warm in de oven.

  5. Voor de roomsaus: Blus de pan van de kip met de wijn en de bouillon en breng aan de kook. Voeg de room en de mosterd toe en laat wat inkoken. Kruid met peper en zout. Meng met de peterselie en serveer bij de rolletjes.

Deze goedgevulde pannenkoeken behoren tot jullie favoriete pannenkoek recepten. Heb jij ze al geproefd?

Altijd bij de hand! Pannenkoeken basisrecept

Misschien vind je dit ook wel lekker!