Pastasalade van asperges, waterkers en gepocheerd ei

Pastasalade van asperges, waterkers en gepocheerd ei

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Pastasalade van asperges, waterkers en gepocheerd ei

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 kg witte asperges
  • 500 g penne pasta
  • 4 eieren
  • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
  • 1 bos waterkers
  • 2 el azijn
  • 50 g boter
  • 0.5 tl suiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

 2. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf.

 3. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met een halve theelepel zout en een halve theelepel suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat ze - afhankelijk van hun dikte - 15 tot 20 minuten in het hete water nagaren. Leg de asperges op een bord om af te koelen en snijd ze eventueel in 2 of 3 stukken.

 4. Was de waterkers en laat uitlekken in een vergiet. Maak de saus voor asperges klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 5. Breng in een pan een laag water met de azijn aan de kook. Zet het vuur lager, tot het water zachtjes kookt. Breek elk ei in een apart kopje. Laat een ei voorzichtig in het kokende water glijden en duw met een lepel de eiwitsliertjes tegen het ei. Voeg nu de andere eieren toe. Pocheer de eieren in ca. 4 minuten tot het wit gestold is en de dooier nog vloeibaar. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water. Laat ze uitlekken op een schone doek.
 6. Meng de pasta met de waterkers en de asperges. Schep er voorzichtig wat aspergesaus door en verdeel de salade over de borden. Schep op ieder bord een gepocheerd ei. Garneer met wat groene kruiden en peper en zout.

Heerlijke pastasalade van asperges, penne pasta, waterkers en gepocheerd ei. Extra lekker door de kant en klare Aspergesaus van Knorr.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!