Pittige boerenkool stamppot

Pittige boerenkool stamppot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pittige boerenkool stamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 Unox extra magere rookworst (275 g)
    • 500 g boerenkool (gesneden)
    • 3 el (zoete)
    • 1.5 kg aardappels (kruimig, geschild en in stukken)
    • 1 uitje, gesnipperd
    • 5 el Becel Olie Blend
    • 1 rode peper (zonder zaadjes in reepjes)
    • 100 g (in blokjes)

’s Winters smeekt ons lichaam zo nu en dan om een heerlijk voedzame stamppot. Voor wie ook nog eens van lekker pittig eten houdt, kan met dit gerecht zijn geluk op. Een recept om te onthouden:

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui met de peperreepjes. Voeg de boerenkool in 3 porties met een scheutje water toe.

  2. Stoof de boerenkool in 10-15 minuten gaar. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de chorizo zachtjes uit. Meng de chilisaus erdoor. Verwarm intussen de rookworst.

  3. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de laatste 2 eetlepels olijfolie en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de boerenkool en de chorizo erdoor. Schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de in dikke plakken gesneden rookworst en een extra schaaltje chilisaus.

Welke is jouw favoriet? 9x Hollandse stamppotrecepten

Lees ook: Zo eet je biologisch voor een prikkie

Lees ook: 7 tips voor éxtra lekkere stamppot

Op zoek naar een ander favoriet recept dat je ook kunt bestellen bij Jumbo? Klik hier.

Misschien vind je dit ook wel lekker!