Plaattaart met broccoli en tonijn

Plaattaart met broccoli en tonijn

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Plaattaart met broccoli en tonijn

Ingrediënten voor 2 personen
  • Voor 1 kleine plaattaart:

    • 200 g broccoliroosjes
    • 1 paprika
    • cayennepoeder
    • 100 g tonijnen
    • 1 bosui (optioneel)
    • 1 handje geraspte kaas
    • 2 tl crème fraîche
    • 2 tl
    • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

Deze plaattaart met broccoli en tonijn staat binnen 15 minuten in de oven. Houd je niet van tonijn? Vervang deze dan door hamblokjes of kipreepjes. Door te spelen met de grootte en met de vulling, tover je elke keer een nieuwe variant op tafel. (Lekker & Simpel)

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200 ºC. 

  2. Zet een pan water op en kook de broccoli ca. 8 tot 10 minuten. Snijd de paprika en bosui in stukjes en laat de tonijn uitlekken.

  3. Leg de plakjes bladerdeeg met de randjes over elkaar op een bakplaat met bakpapier, zodat er een groot vierkant ontstaat (zie foto). Prik met een vork in het bladerdeeg wat gaatjes zodat het niet omhoog komt in de oven.

  4. Verdeel met een lepel de crème fraîche over het bladerdeeg. Verdeel hier de gekookte broccoli, de tonijn, bosui en paprika overheen. Je kunt voor een leuk effect de randjes naar binnen omvouwen.

  5. Breng het geheel op smaak met zout, peper, tijm en een beetje cayennepeper. Strooi er naar wens nog wat geraspte kaas over. 

  6. Zet de plaattaart voor ongeveer 20-25 minuten in de oven en serveer.

Nog zo'n lekkere plaattaart van Lekker & Simpel: Plaattaart met courgette en ham

Van vispakketjes tot bananenmummy's (!): De lekkerste recepten met bladerdeeg

Bakken! 4x de lekkerste taartjes op een bladerdeegbodem

Misschien vind je dit ook wel lekker!