Ratatouille

Ratatouille

Een recept uit de Gewoon Gezond challenge
Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Ratatouille

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui (gepeld)
    • 2 teentjes (gepeld)
    • 1 grote aubergine (in blokjes gesneden)
    • 1 courgette (in plakjes gesneden)
    • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
    • 500 g tomaten (in vieren gesneden)
    • 1.5 tl Provençaalse kruiden (gedroogd)
    • 5 el Blue Band Vloeibaar
    • 4 el verse basilicum

Heerlijk ratatouille recept. Ratatouille wordt voornamelijk veel in de Provence bereid. Dit Franse gerecht wordt echter in vele verschillende variaties rond de Middellandse Zee gegeten. Deze ratatouille is een authentieke, originele ratatouille met tomaten, aubergine, courgette, ui en knoflook. Haal de Franse keuken vandaag nog in huis.

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan en fruit hierin op middelhoog vuur de uisnippers 2 minuten. Pers hierboven de teentjes knoflook uit en fruit 1 minuut mee.

  2. Voeg dan de rest van de vloeibare margarine toe en draai het vuur hoog. Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze al omscheppend 5 minuten. Voeg dan de courgette en paprika toe en laat alles 10 minuten fruiten. Schep het zo nu en dan om. 

  3. Voeg de stukken tomaat met de gedroogde kruiden en zout en peper toe en laat alles nog 5 à 10 minuten fruiten.

  4. Strooi voor het serveren de basilicumblaadjes over de ratatouille.

Lekker variëren: De lekkerste recepten met ratatouille

Zo bespaar je tijd in de keuken: 1x koken, 3x eten

Misschien vind je dit ook wel lekker!