Risotto met asperges en ham

Risotto met asperges en ham

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Risotto met asperges en ham

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g
    • 100 g Parmezaanse kaas
    • 1 ui
    • 1 citroen (rasp)
    • 500 ml
    • 150 g risotto
    • 4 plakjes ham
    • 6 witte (of groene) asperges

Het is weer aspergetijd! Maak eens deze risotto met ham en asperges van foodbloggers Lekker & Simpel.

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller. Snijd het houtachtige onderkantje eraf en schil voorzichtig vanaf net onder het kopje naar onder. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm. Rasp de schil van 1 citroen.

  2. Snipper het uitje en snijd de ham in stukjes. Giet een scheutje boter in een pan en bak het uitje aan. Voeg na ca. 2-3 minuten de rijst toe en bak dit even mee. Daarna voeg je een beetje bouillon toe totdat de rijst net onder staat.

  3. Daarna voeg je de asperges toe. Zodra de bouillon opgenomen is voeg je weer een beetje bouillon toe. Ga net zo lang door totdat de rijst gaar is en het vocht opgenomen is. Het kan zijn dat je wat meer of minder bouillon nodig hebt, dit hangt echt af van de risottorijst die je gebruikt.
  4. De laatste minuut voeg je de citroenrasp, blokje boter en de stukjes ham toe. Breng het geheel verder op smaak met een snufje zwarte peper. Zet het vuur uit en meng alles goed door elkaar en klaar is je risotto met asperges en ham.

Risotto over? Gooi het niet weg! Bekijk hier wat cabaretière Madelijne Kool met haar kliekjes doet.

Misschien vind je deze risotto met ham en doperwtjes ook wel lekker.

Misschien vind je dit ook wel lekker!