Speklap met ketjap en spinazie

Speklap met ketjap en spinazie

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Speklap met ketjap en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg verse spinazie
    • 2 el
    • 1 el seroendeng
    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • 5 el
    • 4 speklappen

Lekker recept met speklap, spinazie en ketjap. Een heerlijke dagschotel voor doordeweeks.

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de speklappen in 20 minuten bruin en gaar.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

  3. Verhit in een wok de laatste eetlepel olie. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg peper en zout naar smaak toe.

  4. Schenk de ketjap bij de speklappen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de spinazie over 4 borden en bestrooi met de seroendeng. Leg er de speklap en aardappelschijfjes bij.

Meer lekkere combinaties met speklap: De lekkerste recepten

Getest door de redactie: de nr. 1 ketjap van Indonesië

Misschien vind je dit ook wel lekker!