Supersnelle Mexicaanse bulgurschotel

Supersnelle Mexicaanse bulgurschotel

Een recept van Foodblogster Phood
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Supersnelle Mexicaanse bulgurschotel

Ingrediënten voor 3 personen
  • Voor 2-3 porties:

    • 1 ui
    • 1 rode peper
    • 2 teentjes
    • 250 ml
    • 1 groentebouillonblokje
    • 1 blik zwarte bonen (400 g, uitlekgewicht 265 g)
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 1 blik maiskorrels (300 g, uitlekgewicht 285 g)
    • 1 tl komijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 limoenen
    • 1 bosui
    • 125 g (volkoren)
  • Optioneel:

    • nacho's
    • avocado

Deze supersnelle Mexicaanse bulgurschotel van foodblogster Ilse van Phood is het ultieme comfortfood!

Minder dan 30 minuten

Bereiding:

  1. Snijd de ui, peper en knoflook in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui, peper en knoflook totdat de ui en knoflook een beetje zachter zijn geworden.

  2. Voeg dan de komijn en paprikapoeder toe en laat nog 1 minuutje meebakken.
  3. Voeg dan het water, de bulgur, het bouillonblokje, de zwarte bonen, tomatenblokjes en maiskorrels toe en roer goed door.
  4. Breng aan de kook en zet het vuur dan wat lager en laat het 10 minuutjes doorpruttelen.
  5. Als de bulgur gaar is, is je Mexicaanse schotel klaar.
  6. Tijd voor de finishing touch: snijd de limoenen doormidden en knijp het sap uit boven de bulgur en garneer je schotel met wat bosui. Klaar!
Bron: Phood

Misschien vind je dit ook wel lekker!