Tonijnburger met een Thaise twist

Tonijnburger met een Thaise twist

Een recept van Foodblogster Koken met Cécile
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Tonijnburger met een Thaise twist

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 blikjes tonijn
    • 1 uitje
    • 1 rode paprika
    • 1 ei
    • 1 bakje paneermeel
    • 1 zakje jonge bladsla met veldsla
    • pinda's (eventueel)
    • sesamzaadjes (eventueel)
    • chilisaus (eventueel)
    • 1 tl Thaise groene curry pasta
    • 1 bakje champignons
    • 4 bolletjes (naar keuze)

Deze burgers zijn niet moeilijk om te maken, want je gooit alles in een kom, even pureren of met de keukenmachine hakken, en klaar is kees! Een heerlijke gezonde (en goedkope!) zomerse maaltijd! (Koken met Cécile)

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Hak de champignons,ht uitje en de paprika in hele fijne blokjes (niet te groot want deze ga je mengen met de tonijn).

  2. Doe de uitgelekte tonijn samen met een geklutst ei, het broodkruim en de currypasta in de keukenmachine en maal tot een gladde massa.

  3. Voeg de gehakte ui, paprika en champignons toe aan de tonijn, pulseer nog een paar keer zodat het goed gemengd is. Snijd de andere ui in dunne ringen.

  4. Maak 4 burgers met je handen en bak de burgers in wat olijfolie ongeveer 3 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin kleuren. Bak de uienringen in dezelfde pan mee.

  5. Snijd de bolletjes open, leg er wat sla op, de uienringen en vervolgens de burger. Serveer eventueel met wat chilisaus, gehakte pinda's en sesamzaadjes.

  6. Aantal kcal: 545 p.p.

Ook lekker: Aardappelschotel met tonijn.

Meer lekkere recepten: De lekkerste burgers

Lees ook: Slank barbequeën doe je zo!

Misschien vind je dit ook wel lekker!