Varkenshaas met groene pepersaus en waterkersstamppot

Varkenshaas met groene pepersaus en waterkersstamppot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Varkenshaas met groene pepersaus en waterkersstamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 bosjes waterkers
    • 70 g margarine
    • 2 varkenshaasjes
    • peper en zout
    • 1.75 dl Blue Band Finesse
    • 1 el groene peperkorrels op vocht (gekneusd)
    • 1 kg aardappels
    • 4 el droge witte wijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, stamp ze fijn en maak een puree met 40 g margarine, 4-5 el crème fraîche, zout en peper. Roer er de blaadjes van de waterkers door. 

  2. Bestrooi 2 grote varkenshaasjes met zout en peper en bak ze in 30 g margarine in 5-8 minuten rondom bruin. Neem ze uit pan. 

  3. Schenk de droge witte wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg 1 dl crème fraîche toe en de peperkorrels. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog ca. 8 minuten tot het vlees gaar is. Breng de saus op smaak met zout. 

  4. Snijd het vlees in plakken en serveer met de waterkersstamppot en de saus.