Vegetarisch stoofpotje van Hilde

Vegetarisch stoofpotje van Hilde

Een recept uit de Gewoon Gezond challenge
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Vegetarisch stoofpotje van Hilde

Ingrediënten voor 4 personen
    • kikkererwten of brood met hummus
    • 1 blik gepelde tomaten
    • 2 uien
    • 1 kleine pompoen
    • 1 grote courgette
    • 1 grote aubergine
    • 1 tl kaneel
    • 1 tl chilipoeder (naar smaak)
    • 1 tl mosterdzaadjes
    • 1 tl komijnzaad
    • 1 snufje zeezout
    • 5 takjes
    • 5 takjes
    • vloeibare margarine

Wil je je kinderen lekker veel groente laten eten? Ga dan eens voor dit Marokkaanse stoofpotje van pompoen, tomaat, kikkererwten, courgette en aubergine. Serveer met lekker veel hummus! Kijk hier voor het recept.

Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Snijd alle groenten in dikke plakken of stukken.
  2. Verhit de margarine in een ruime pan en doe de groenten (behalve de kikkererwten) en specerijen er tegelijk in.

  3. Laat 20 minuten stoven met het deksel erop.

  4. Proef na 20 minuten of de groenten gaar zijn.

  5. Laat nog 10 minuten pruttelen en doe dan de kikkererwten bij het gerecht of zet het brood klaar.

Ook een goed idee: Ratatouille

Koken uit één pan, daar houden we van: Kikkererwtenstoof met chorizo en wortel

Zelf hummus maken: Zo eenvoudig is het

Misschien vind je dit ook wel lekker!