Visburgersandwiches met bloemkoolsalade

Visburgersandwiches met bloemkoolsalade

Een recept uit de Gewoon Gezond challenge
Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Visburgersandwiches met bloemkoolsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool
    • zout en peper
    • 15 g koriander
    • 1 bosje lente-uitjes
    • 500 g (wit) visfilet
    • 1 rijpe mango
    • 6 el sinaasappelsap
    • 6 el zonnebloemolie
    • 12 sneetjes brood
    • 6 el Blue Band Goede Start!

Een zomers en voedzaam sandwich recept. Eet smakelijk!

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af, spoel na met koud water en laat afkoelen.

  2. Hak de koriander fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.
  3. Maal de visfilet in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Voeg ½ theelepel peper, een snufje zout, 4 eetlepels lente-uiringetjes en 3 eetlepels koriander toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) 6 ballen van en druk die plat tot ovale burgers.
  4. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en in kleine stukjes. Meng ¾ van de mango met 2 eetlepels sinaasappelsap, 4 eetlepels lente-uitjes en de rest van de koriander. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  5. Meng in een ruime schaal 4 eetlepels sinaasappelsap met ½ theelepel peper, een snufje zout en de olie. Hussel de bloemkool, de rest van de mango en de lente-ui erdoor.
  6. Gril de visburgers in een hete grillpan of onder de hete grill in ca. 5 minuten om en om lichtbruin en gaar.
  7. Bestrijk de boterhammen met de margarine. Leg de visburgers op 6 boterhammen en verdeel de salsa erover. Leg de andere boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op. 

  8. Snijd de sandwiches schuin doormidden en leg ze op 4 borden. Geef de salade erbij.

Welke is jouw favoriet? 6x spectaculaire sandwich

Misschien vind je dit ook wel lekker!