Vispakketjes met prei & kappertjes

Vispakketjes met prei & kappertjes

Mag even duren Makkelijk Duur

Vispakketjes met prei & kappertjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g prei (in ringen)
    • 500 g kabeljauwen (of tilapiafilet)
    • 75 ml droge witte wijn
    • 50 g margarine (in vlokjes)
    • 1 el kappertjes
    • 8 grote kruimige (pof) aardappelen
    • aluminiumfolie

Op de barbecue maak je heel eenvoudig deze vispakketjes klaar. Vis is heel geschikt voor op de barbecue en is een lekker en gezond alternatief voor vlees. In de pakketjes blijft de vis lekker sappig en mals. 

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC of steek de bbq aan. 

  2. Verdeel de prei over 4 royale vellen aluminiumfolie. Leg er de visfilet op. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de pakketjes.

  3. Verdeel de margarine, kappertjes, zout en peper naar smaak over de vis. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht en leg ze op een bakplaat in de oven of op de barbeque.

  4. Stoom de vispakketjes in 15 minuten gaar.

  5. Boen de aardappelen schoon en prik ze meerdere malen in. Magnetron bereiding: Pof de aardappelen op vol vermogen in de magnetron in 8-10 minuten gaar. Laat ze gewikkeld in een schone keukendoek nog 3 minuten nagaren. BBQ bereiding: verpak de aardappels in aluminiumfolie en leg ze aan de zijkant van de bbq. Pof ze in 15 minuten onder de deksel van de bbq gaar.

  6. Leg de pakketjes op 4 borden en serveer met de gepofte aardappelen.
  7. Serveertip: de vispakketjes zijn ook heerlijk met stokbrood. Serveer er nog een frisse bladsalade bij.

Ook een goed idee: Stevige vispakketjes met knoflook en mosterd

Briketten of kolen? En deksel erop of liever niet? BBQ-en: zo heurt het!

Keukentruc: Zo maak je supersnel je barbecue schoon

Misschien vind je dit ook wel lekker!