Volkorenpasta met groene groenten en boekweit

Volkorenpasta met groene groenten en boekweit

Een recept uit de Gewoon Gezond challenge
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Volkorenpasta met groene groenten en boekweit

Ingrediënten voor 4 personen
    • 150 g broccoli
    • 200 g
    • 2 el
    • 3 el
    • peper en zout
    • 100 g peultjes
    • 100 g erwten
    • 250 g
    • 2 el
    • 2 el margarine
    • 2 el amandelen
    • 1 stengel bleekselderij

Op zoek naar een lekker en verantwoord pastagerecht? Probeer dan zeker eens dit recept voor volkorenpasta met groene groenten en boekweit. Met dit recept bereid je zelf eenvoudig een heerlijk romige pastasaus. Als je deze pasta eenmaal geproefd hebt, ga je het vast vaker maken!

Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Maak de broccoli schoon en snijd deze in roosjes. Spoel de peultjes, de bleekselderij en de spinazie. Snijd de peultjes en de selder in kleine stukjes.

  2. Kook de broccoli 2 minuten in gezouten water, doe de bleekselderij erbij en laat nog 2 minuten koken. Voeg er dan de peultjes, de spinazie en de erwtjes aan toe. Laat nog 1 minuut koken. Spoel kort onder koud water en laat uitlekken.

  3. Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken maar houd 150 ml van het kookvocht over.

  4. Meng het pastakookvocht met het boekweitmeel, de margarine en de sojaroom en laat indikken tot de consistentie van een bechamelsaus. 

  5. Schep er de groenten en de pasta door, kruid met peper en zout en laat nog 1 à 2 minuten warmen. Roer de amandelpuree erdoor en bestrooi met peterselie, serveer meteen.

Maak jij vaak dezelfde pasta? Kijk hier voor 7 simpele pasta gerechten waarmee je naar hartelust kunt variëren!

Handig! 5 tips voor de perfecte pasta

Misschien vind je dit ook wel lekker!