Zelfgemaakte garnalen- en courgettesaté met een woknoedelsalade

Zelfgemaakte garnalen- en courgettesaté met een woknoedelsalade

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Zelfgemaakte garnalen- en courgettesaté met een woknoedelsalade

Ingrediënten voor 4 personen
 • Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 250 g woknoedels
  • 2 el wokolie
  • 8 el Conimex Woksaus Lemongrass Chili
  • 300 g gemengde rauwkost
  • 400 g rauwe gepelde gamba's
  • 200 g Conimex Saté saus Mild Kant en Klaar

Verrukkelijke zelfgemaakte garnalensaté en courgettesaté met Lemongrass Chili woknoedelsalade. Een Aziatisch barbecuegerecht voor 4 personen. Heerlijke op de bbq gegrilde courgette-stokjes en garnalen-stokjes. Maak het feest compleet met een heerlijke woknoedelsalade met citroengras en chili. Extra lekker en gezond door Conimex Lemongrass Chili.

Minder dan 30 minuten

Bereiding

 1. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand. 

 2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze vervolgens af in een vergiet, spoel ze koud af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren en elk kwart in 6 stukjes.

 3. Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en wok de noedels 1 minuut. Voeg de woksaus toe. Zet het vuur uit, voeg de rauwkost toe en laat de noedelsalade afkoelen.

 4. Rijg de stukjes courgette en de garnalen elk aan 4 satéstokjes. Bestrijk de 'satés' met een heel klein beetje olie en bestrooi ze met wat zout en peper.

 5. Rooster, op de hete barbecue of onder de grill, de courgettesaté 6 minuten en de garnalensaté 4 minuten om en om. Verwarm ondertussen de kant-en-klare saté saus volgens de aanwijzing op de verpakking.

 6. Verdeel de woknoedelsalade over 4 kommen of borden, leg de satés erop en schep er wat satésaus over. Geef de rest van de saus er apart bij.

Van lekkere vispakketjes tot zalmforel: 7x vis op de BBQ

Het kan dus wel: Slank barbecueën doe je zo!

Barbecueën is nog best een kunst: Met deze tips kan het haast niet mislukken.

Bron: Conimex