Zomerse tuinbonenlasagne

Zomerse tuinbonenlasagne

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zomerse tuinbonenlasagne

Ingrediënten voor 4 personen
 • Ingrediënten

  • 750 g tuinbonen uit de diepvries (ontdooid)
  • 60 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 zout en zwarte peper
  • 6 vellen lasagne
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 120 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

 1. Dit gerecht is voor: 4 personen
 2. Zo maak je het: Breng een grote pan water aan de kook en kook de tuinbonen kort, zo’n 2 minuten. Laat de tuinbonen in een vergiet uitlekken, maar vang het kookvocht op en doe het terug in de pan. Breng het weer aan de kook en leg de vellen lasagne erin. Kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 3. Spoel de tuinbonen onder de koude kraan af en druk ze indien nodig met je vingers uit hun grijze velletje. Gooi dat weg.
 4. Klop de geitenkaas met een houten lepel romig en voeg eventueel ca. 4 eetlepels water toe. Roer dan de tuinbonen erdoor en voeg flink peper en zout toe. Laat de lasagne als hij is gekookt uitlekken en bewaar hem in koud water tot je het gerecht in elkaar gaat zetten.
 5. Snijd de vellen lasagne doormidden, zodat ze grofweg vierkant zijn. Neem een grillpan of braadslee die onder de grill past, bekleed hem met een stuk bakpapier, zodat de lasagne niet blijft plakken, en leg er 4 vierkante lasagnevellen op.
 6. Schep een paar lepels van het tuinbonenmengsel op de vierkantjes lasagne, leg daar weer een vierkantje op, schep daar weer wat van het tuinbonenmengsel op en leg er tot slot een vierkantje lasagne op. Maak op die manier 4 individuele porties. Schenk er 2 eetlepels slagroom over en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
 7. Zet de lasagne ongeveer 5 minuten of tot hij door en door warm en aan de bovenkant goudbruin is onder de hete grill of in de hete oven 220 ºC.

Misschien vind je dit ook wel lekker!